بالانس چرخ خودرو چیست؟

بالانس چرخ خودرو چیست چگونه بالانس نبودن را تشخیص دهیم؟

همانطور که از تعریف ماشین می‌توان متوجه شد، این سیستم مجموعه‌ای از قطعات بوده که در کنار هم کار می‌کنند. در صورتی که هر کدام از این اجزا در جایگاه نادرستی قرار گرفته یا عملکرد صحیحی نداشته باشد، با علائمی نظیر افزایش مصرف سوخت، خراب شدن قطعات، تولید صداهای غیر عادی و… خودش را نشان می‌دهد.

یکی از اصلی‌ترین مواردی که باید به آن پرداخت، بالانس چرخ خودرو بوده که بایستی به درستی تشخیص داده شده و مشکل برطرف شود. در ادامه این مقاله به این سوال پاسخ خواهیم داد که بالانس خودرو چیست و چگونه بالانس نبودن را تشخیص دهیم.

بالانس چرخ خودرو؛ تضمینی برای رانندگی امن و بی خطر

سلامت و قرار گرفتن چرخ‌ها در موقعیت صحیح، از جمله مهم‌ترین مواردی بوده که بر رانندگی بی خطر و ایمن تاثیرگذار خواهد بود. زمانی که باد لاستیک‌ها به اندازه کافی بوده خودرو در حالت تعادل قرار گرفته و مصرف سوخت در بهینه‌ترین حالت ممکن است.

 زمانی که چرخ‌های ماشین بالانس باشند، وزن کابین، موتور و سایر بخش‌ها بطور مساوی بین 4 چرخ تقسیم می‌شود. با این تفاسیر بالانس چرخ خودرو به این معناست که چرخ‌ها باید در تعادل و هم راستایی مناسبی با هم قرار بگیرند تا در نهایت تعادل ماشین نیز حفظ شود.

چرا بالانس بودن چرخ های خودرو اهمیت دارد؟

همانطور که گفته شد بالانس بودن چرخ ماشین برای توزیع عادلانه وزن خودرو روی لاستیک‌هاحائز اهمیت است. پس در صورتی که با بالانس نبودن چرخ‌های ماشین روبه رو شوید، یک یا تعدادی از چرخ‌ها وزن بیشتری را تحمل کرده و ممکن است اتفاق ناگواری رخ دهد. دیگر دلایل اهمیت بالانس بودن چرخ خودرو عبارت است از:

  • افزایش طول عمر لاستیک
  • افزایش کیفیت حرکت خودرو
  • بهینه شدن تعادل و پایداری ماشین
  • جلوگیری از بروز اتفاق ناگوار به دلیل تعادل نداشتن تایر

چگونه بالانس نبودن چرخ ماشین را تشخیص دهیم؟

پیشنهاد می‌شود در بازه‌های زمانی مشخص لاستیک‌ها را بررسی کرده تا قبل از  اینکه تعادل خودرو را برهم بزنند، تعویض آن‌ها صورت گیرد. بطور کلی ساییدگی غیر یکنواخت آج لاستیک، افزایش مصرف سوخت، لرزیدن خودرو در سرعت بالا و خراب شدن سیستم تعلیق ماشین از جمله علائم بالانس نبودن لاستیک‌ها هستند.

چرا که با گذشت زمان آج لاستیک‌ها فرسوده شده یا اینکه به تاریخ انقضای خود می‌رسند. یا اینکه برخی از افراد با رانندگی بی‌کیفیت، ترمزهای شدید، عبور از دست اندازهای بزرگ و چاله‌ها، رانندگی در جاده‌های بی‌کیفیت و… تایرها کیفیت اولیه را از دست داده و بایستی برای حفظ تعادل خودرو، تعویض شوند.

بالانس نبودن لاستیک های ماشین چه پیامدهایی به دنبال خواهد داشت؟

زمانی که چرخ‌های ماشین بالانس نباشند، مشکلات زیادی را با خود به همراه خواهد داشت. از جمله این مشکلات می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

ساییده شدن لاستیک ها؛ پیامد بالانس نبودن لاستیک ماشین

وقتی وزن خودرو بطور نامساوی روی چرخ‌ها توزیع شود، باعث ساییده شدن ناهمگون روی آج لاستیک خواهد شد. چراکه برخی از لاستیک‌ها فشار بیشتری را تحمل کرده و بیشتر ساییده می‌شوند. درصورتی که به این مورد بی‌توجهی شود، با ترکیدگی لاستیک حین حرکت روبرو خواهید شد.

افزایش مصرف سوخت؛ دیگر نتیجه بالانس نبودن لاستیک ماشین

اگر متوجه این مورد شدید که مجبور به پر کردن باک بنزین در کوتاه مدت هستید، قبل از هر موردی بالانس بودن چرخ‌ها را درنظر بگیرید. زیرا تعادل نداشتن لاستیک‌ها بازدهی سوخت را به طور قابل توجهی کاهش خواهد داد. اگر دوست در رابطه با کاهش مصرفت سوخت خودرو بدانید سری به صفحه نکات مفید کاهش مصرف سوخت خودرو بزنید.

عملکرد نامناسب فنی ماشین؛ پیامد دیگر بالانس نبودن تایر ماشین

زمانی که می‌خواهید با کاهش سرعت ماشین بعد از طی مسافتی خودرو را متوقف کنید، بایستی چرخ‌هایی سالم و متعادل شده‌ای داشته باشید.

در غیر این صورت موتور ماشین بخشی از انرژی خود را برای به وجود آوردن گشتاورهایی بی‌فایده تلف خواهد کرد. علاوه بر این برای اینکه مسافت معینی را طی کند، نیازمند صرف انرژی بیشتری خواهد بود.

لرزش فرمان؛ نتیجه دیگر بالانس نبودن چرخ ماشین

اگر در زمان رانندگی متوجه لرزش شدید فرمان شدید، این احتمال را بدهید که چرخ‌ها از حالت بالانس خارج شده‌اند. به این صورت که هرچه سرعت ماشین بیشتر شود، لرزش فرمان نیز افزایش پیدا می‌کند. میزان لرزش فرمان در صورت بالانس نبودن چرخ‌ها، بسته به وزن، اندازه و نوع چرخ متفاوت خواهد بود. اما اگر بخواهیم یک قاعده کلی در نظر بگیریم، بیشترین لرزش فرمان برای سرعت بالای 80 کیلومتر مشاهده می‌شود.

تازه های منتشر شده در وبلاگ گندمی :                  دلیل خرابی شیشه بالابر خودرو چیست ؟

بالانس چرخ های خودرو هر چند وقت یکبار باید انجام شود؟

با توجه به اینکه کارکرد ماشین‌ها با یکدیگر متفاوت هستند، نمی‌توان زمان مشخصی را برای بالانس کردن چرخ‌ها درنظر گرفت. از طرفی بالانس بودن چرخ‌ها به عوامل مختلفی بستگی داشته راننده باید آن ها را در نظر گرفته تا بتواند قبل از وقوع هر اتفاقی تعویض تایر را انجام دهد.

با این حال بالانس تایرها بایستی هر 6 ماه یکبار، بعد از طی هر 8 تا 9 هزار کیلومتر، بعد از هر بار تعویض لاستیک، بعد از هربار جابجایی لاستیک‌ها بصورت ضربدری، بعد از افتادن خودرو در چاله‌هایی عمیق یا عبور از پست و بلندی‌های شدید و همینطور پس از هر بار که لاستیک‌های ماشین تعویض می شوند، انجام شود. توصیه می شود بالانس کردن تایرها را در خانه انجام ندهید؛ چراکه این کار نیازمند ابزارها و دستگاه‌هایی خاص خواهدبود.

نقطه نظر کارشناسان گندمی 

در این مقاله از سایت گندمی درباره اهمیت بالانس بودن لاستیک‌های ماشین و چگونگی تشخیص آن صحبت کردیم. درباره دلایل به وجود آمدن این مشکل، نشانه‌های آن و بازه‌های زمانی که باید لاستیک‌ها بررسی شوند نیز نکاتی را یادآور شدیم. پیشنهاد می‌کنیم با توجه به اهمیت این موضوع، بطور مرتب لاستیک‌ها را بررسی کرده تا در اسرع وقت بتوانید اقدامات لازم را انجام دهید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *