مشخصات موتور ef7 ماشین سمند

مشخصات موتور ef7 ماشین سمند

موتور سمند ef7 نخستین بار در سال 1386، با کمک آلمان‌ها طراحی و یک سال بعد روی خودرو پیاده سازی شد. اما ورود سمند ef7، با دو مشکل مواجه بود؛ اول اینکه کاربران خرید سمند با موتور XU7 را ترجیح می‌دادند و دوم، تیراژ تولید سمند ef7 به اندازه‌ای نبود که نیاز بازار را پوشش دهد. در ادامه این مقاله از فروشگاه گندمی، بیشتر با مشخصات موتور ماشین سمند ef7 آشنا خواهیدشد.

مشخصات فنی موتور ای اف سون

موتور ای اف سون ظرفیتی 1.7 لیتری داشته که اگر بخواهیم مقدار دقیق آن را بگوییم، 1645 سی سی با توان 113 اسب بخار است. این موتور می‌تواند گشتاور 155 نیوتن متر را در بیشترین مقدار ممکن تولید کند. موتور ef7، دارای دریچه گاز برقی، سوپاپ ورودی با زمان بندی متغیر یا VVT است. این ویژگی سبب می‌شود موتور در دورهای پایین و بالا مکش هوای مناسبی برای تولید توانی بالا داشته باشد. علاوه براین موتور ای اف سون، در حالت تنفس طبیعی، قوی‌ترین پیشرانه تولید را دارد. همچنین با استفاده از راهکار های نگهداری از موتور سمند ef7 از هر نوع خرابی ایی دور بمانید.

مشخصات فنی جزئیات
نوع موتور چهار سیلندر خطی، 16 سوپاپ
حجم موتور 1645 سی‌سی
نسبت تراکم 11:1
حداکثر توان 113 اسب بخار در 6000 دور در دقیقه (بنزین) / 103 اسب بخار در 6000 دور در دقیقه (گاز)
حداکثر گشتاور 155 نیوتن‌متر در 4500 دور در دقیقه (بنزین) / 136 نیوتن‌متر در 4500 دور در دقیقه (گاز)
سیستم سوخت‌رسانی انژکتوری پاشش چندنقطه‌ای (MPFI)
استاندارد آلایندگی یورو 4 (با قابلیت ارتقا به یورو 5)
نوع سوخت بنزین و گاز طبیعی (دوگانه‌سوز)
نوع سرسیلندر DOHC (میل سوپاپ بالا)
سیستم خنک‌کننده مایع (آب‌خنک)
ظرفیت روغن موتور حدود 4.5 لیتر (با فیلتر)
ظرفیت مایع خنک‌کننده حدود 7.5 لیتر

انواع موتور سمند ای اف سون

موتور سمند ای اف سون دارای انواع مختلفی ست که در ادامه به معرفی آن‌ها می‌پردازیم:

موتور ای اف سون با تنفس طبیعی NA

موتور ای اف سون، اولین مدل از موتور ef7 است که روی سمند قرار گرفت.این موتور قابلیت تولید توانی معادل 113 اسب بخار و 155 نیوتن متری را دارد. با این اوصاف موتور ef7 با تنفس طبیعی از TU5 و XU7 توان و گشتاور بیشتری دارد. این نوع موتور را بر خودروهای دنا و سورن هم قرار دادند.

موتور ef7 توربوشارژ یا TC7

موتور ef7 توربو توانی برابر 150 اسب بخار و گشتاوری معادل 215 نیوتن متر تولید می‌کند. اولین بار از این موتور در سمند سورن استفاده شد که با چالش‌هایی مواجه بود. اما متخصین موفق شدند این چالش‌ها را برطرف کنند تا برای تولید دنا و دنا پلاس از آن استفاده کنند.

موتور ef7 سمند

کدام خودروها دارای موتور EF7 هستند؟

اولین خودروهایی که از موتور ef7 در تولیدشان استفاده شد، سمند بود. این خودرو در دو نوع بنزینی و دوگانه طراحی شد و چون از استقبال مناسبی برخوردار شد، این مدل موتور روی دنا و سورن هم قرار گرفت. با این تفاوت که سورن و دنا، دوگانه نشدند و فقط موتور ماشین سمند ef7 است که سوختی دو گانه دارد. در نظر داشته باشید موتور سمند lx از این مدل موتور نیست و از موتور xu7 استفاده شده است.

چرا از موتورهای ef7 به جای XU7 استفاده می شود؟

از آنجاییکه قیمت بنزین هر ساله رو به افزایش است، تولیدکنندگان ایرانی تصمیم گرفتند موتورهای دو گانه سوز را جایگزین موتورهای بنزینی کنند. تا علاوه بر کاهش هزینه‌ها برای خرید سوخت، میزان آلودگی هوا نیز کمتر شود. به همین خاطر موتور ماشین سمند ef7 را بر پایه گاز طراحی کردند. موتور ef7، پرتوان و کم مصرف است اما کاربران را با مشکل شاتون زدن مواجه می‌کند.

مزایا و معایب موتور سمند ef7

علت پایین بودن گشتاور و توان موتور در حالت گاز موتور ef7 چیست؟

گشتاور و توان موتور ef7، زمانی که از گاز استفاده می کند، بین 100 اسب بخار و 136 نیوتن متر برآورد می‌شود. از آنجاییکه ارزش حرارتی یا همان انرژی آزاد شده از بنزین نسبت به گاز بیشتر است، موتور در حالت گاز توان و گشتاور پایین تری دارد. اما این افت توان در سایر موتورهای دوگانه سوز کمتر بوده و در این میان موتورهای ef7، عملکرد بهتری دارند.

کلام پایانی

با مشخصات موتور ماشین سمند ef7 در این مقاله آشنا شدید. این نوع موتور می‌تواند از جمله بهترین‌ها برای خودروهای داخلی باشد به شرط آن که از متریالی با کیفیت برای تولیدش استفاده شده باشد. تا با کاهش استهلاک، بر افزایش عملکرد موتور و افزایش طول عمر آن، بتواند رضایت مشتریان را جلب کند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *