بریدن ترمز آنقدرها که به نظر می رسد اتفاق ترسناکی نیست. البته اگر با روش های متوقف کردن خودروی ترمز بریده آشنا باشید. همچنین باید علت ترمز بریدن و در هنگام ترمز بریدن ماشین چه کاری باید انجام دهید بحث می کنیم. با پخش لوازم یدکی مشهد همراه باشید.
0513306
کلیک بر روی شماره برای سفارش قطعه خودرویی موردنظر شما
انواع ترمز بریدن
بریدن ترمز ماشین دو حالت دارد:
- ترمز خالی: یک نوع ترمز بریدن است که راننده خودرو هرچه پدال ترمز را تا انتها می برد، ترمز عمل نمی کند.
- ترمز پر: زمانی است که هرچه راننده پدال را فشار می دهد، پایین نمی رود و محکم سرجایش قفل شده است.
علت ترمز بریدن
عملکرد ترمز خودرو به صورت ناگهانی دچار ایراد نمی شود. ترمزها قبل از اینکه کاراییشان را کاملا از دست بدهند، نشانه هایی بروز می دهند. به طور کلی نقص در روغن ترمز، سیلندر اصلی و پیستون می تواند به عملکرد ترمز صدمه بزند و به بریدن ترمز ماشین در آینده منجر شود. از علت ترمز بریدن خودرو می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- کم شدن ضخامت لنت های ترمز که با صدایی شبیه به جیغ کشیدن و ساییده شدن همراه است.
- داغ شدن غیرعادی ترمزها که سبب ایجاد نقاط داغ در کاسه ترمز و عدم ایجاد اصطکاک لازم در کفشک های ترمز و لنت ها می شود.
- نشت روغن ترمز و شل شدن واشرهای روغن که سبب کاهش روغن موردنیاز برای عملکرد صحیح ترمز می شود.
- خراب شدن دیسک روتور که مستقیم بر روی توقف خودرو تاثیر می گذارد.
- راندن خودرو در داخل آب یا گل که در صورت تکرار به لنت ترمز و دیسک های روتور آسیب وارد می کند.
- کاهش فشار مایع هیدرولیک ترمز که به همان اندازه ترمز گرفتن را به تاخیر می اندازد. در این مواقع به آرامی به ترمز ضربه بزنید تا فشار مایع در کل سیستم ترمز پخش شود.
- رانندگی نادرست و ترمز گرفتن های زیاد و غیرضروری که به مرور آسیب های کوچک و بزرگی به سیستم ترمز خودرو وارد می کند.
علائم ترمز بریدن
حال که با علت ترمز بریدن آشنا شدیم باید علائم آن را نیز بداینیم تا در هنگام ترمز بریدن واکنس درستی از خود نشان دهیم. در طول رانندگی با خودرو هرکدام از موارد زیر را دیدید، هرچه سریع تر فکری به حال لنت ترمز و کل سیستم توقف خودرو بکنید.
روشن شدن چراغ خودرو
ترمز یک یا دو چراغ هشدار روی داشبورد راننده دارد. اگر ترمز دستی را بکشید این چراغ هشدار روشن می شود. روشن بودن چراغ زمانی که ترمز دستی درگیر نیست، یکی از علائم خرابی ترمز است. اگرچه روشن نشدن این چراغ نیز به معنای سلامت کامل ترمزها نیست.
صدای جیغ کشیدن در هنگام ترمز گرفتن
اگر از خودرو صدای جیغ مانندی شنیدید، احتمالا لنت ترمز ساییده می شود و زمان عوض کردن آن فرا رسیده است. لنت ترمز می تواند صداهای مختلفی داشته باشد. بد نیست انواع صدای لنت ترمز و نکات رفع آنها را بشناسید.
0513306
کلیک بر روی شماره برای سفارش قطعه خودرویی موردنظر شما
شنیدن صدای کوبیده شدن
صدای کوبیده شدن یا خورد شدن یکی از علائم ترمز بریدن است. متاسفانه شنیدن این صدا به معنای فرسودگی کامل لنت های خودرو است.
لرزش در زمان ترمز گرفتن
یکی از علائم خرابی ترمز و چرخش روتورها لرزش خودرو یا لرزش فرمان در هنگام ترمز گرفتن است. روتور همان دیسک های نقره ای بزرگ در پشت فرمان یا لبه هستند. لرزش ها در زمان ترمز گرفتن می تواند مربوط به پیچ خوردن یا ناهموار بودن این روتورها باشد.
نشت مایع از خودرو
از دیگر نشانه های خرابی ترمز، نشت مایعات خودرو است. اگر روغن ترمز شما نشت پیدا کرد، باید سیلندر اصلی را تعویض کنید. تمام قدرت ترمز از فشار هیدرولیکی میان سیلندر و اتصالات ترمز تامین می شود. برای همین باید هرگونه نشتی روغن ترمز را در اولین فرصت بررسی کنید.
پدال ترمز نرم
پدال ترمز اسفنجی یا نرم از نشانه های یک سیستم ترمز معیوب است که عموما به دلیل نفوذ رطوبت به سیستم ترمز خودرو رخ می دهد.
در هنگام ترمز بریدن چه کنیم؟
ترمز بریدن می تواند تجربه وحشتناکی باشد، اما با انجام یک سری کارها می توان کنترل اوضاع را به دست گرفت. چه راننده باشید چه نباشید، پیشنهاد می کنیم نکاتی را که در ادامه می آیند با دقت یاد بگیرید.
پایتان را از روی پدال گاز بردارید
به محض اینکه متوجه شدید ترمز بریده است، پایتان را از روی پدال گاز بردارید. از این لحظه به بعد هر کاری که انجام می دهید باید در راستای کاهش سرعت خودرو و متوقف کردن آن باشد. کمربند ایمنیتان را ببندید و از دیگر افراد حاضر در خودرو نیز بخواهید این کار را انجام دهند. چراغ های فلاشینگ خودرو را روشن کنید تا دیگر خودروها از وضعیت اضطراری شما مطلع شوند.
آرامشتان را حفظ کنید و نفس عمیق بکشید
راننده چه بخواهد چه نخواهد مسئول حفظ جان اعضای داخل خودرو است. نفس عمیق بکشید و از انجام هر کاری که در لحظه به ذهنتان می رسد و درست و غلط آن را نمی دانید، خودداری کنید.
دوباره پدال ترمز را فشار دهید
شاید ترمز نبریده باشد؛ پس چند بار دیگر پدال ترمز را امتحان کنید. با فشار کافی پدال را پایین ببرید خصوصا اگر ترمز ABS است. چرا که ترمز ABS زمانی فعال می شود که با شدت بالایی ترمز بگیرید. اگر پدال ترمز پایین نرفت، زیر پدال را بررسی کنید شاید بطری آب یا وسیله دیگری زیر آن گیر کرده است. چند بار پدال را فشار دهید شاید توانستید دوباره کنترل خودرو را به دست بگیرید.
با دنده سنگین برانید
به ترتیب سعی کنید از دنده های بالا به پایین عوض کنید. اگر خودرو دنده اتوماتیک است، آن را در حالت دستی قرار دهید. هیچگاه یک باره دنده را مثلا از 4 به 2 یا 1 عوض نکنید چرا که به احتمال زیاد کنترل خودرو را از دست می دهید. با پایین آمدن سرعت خودرو، به ترتیب دنده را کم کنید.
0513306
کلیک بر روی شماره برای سفارش قطعه خودرویی موردنظر شما
مسیر را بررسی کنید و حواستان به موانع دور و نزدیک باشد
نباید در مسیر مانع ها و ترافیک های سنگین وارد شوید. به دنبال مسیرهای خلوت و آزاد باشید تا بتوانید خودرو را بهتر کنترل کنید.