علت افت شتاب پژو 405 علت کم شدن شتاب نداشتن سمند ماشین پراید علت دلایل کاهش شتاب خودرو 206 چیست

کاهش شتاب خودرو به چه دلیل است؟

آیا تا کنون درباره شتاب خودرو چیزی شنیده‌اید؟ اگر بله، احتمالا می‌ دانید که شتاب با سرعت تفاوت دارد. شتاب خودرو به مدت زمانی گفته می‌ شود که طول می‌ کشد تا سرعت خودرو از 0 به 100 کیلومتر در ساعت برسد. حال در برخی مواقع، به دلایل مختلفی، باعث کاهش شتاب ماشین می شود که نه‌ تنها دیگر از رانندگی لذت‌ نمی برید، بلکه پس از مدتی موتور خودرو آسیب می‌ بیند. اما چه دلایلی باعث کاهش شتاب خودرو می‌ شوند و چطور می‌توان این مشکل را برطرف کرد؟ در این مقاله می‌خواهیم درباره علت کاهش شتاب خودرو صحبت کنیم. پس تا انتها همراه بهترین لوازم یدکی مشهد باشید.

عوامل موثر در شتاب خودرو

خودرویی که تنظیم موتور شده است و پمپ بنزین آن نیز درست عمل می‌ کند، می‌ بایست بلافاصله بعد از فشردن پدال گاز با افزایش شتاب رو به رو شود. اخلال در انجام این پروسه نشان دهنده آن است که وسیله نقلیه کند است. یا به کندی افزایش سرعت می دهد که این مسئله می تواند به خصوص در تقاطعات و روی رمپ ها خطرناک باشد. ماشین‌ های مدرن، امروزه دارای یک سیستم بسیار پیچیده هستند که سوخت را تحویل موتور ماشین می دهند. سپس گازهای خروجی را از اگزوز خارج می کنند که نقص در هر کدام از بخش های این سیستم می تواند منجر به کاهش سرعت خودرو شود. در اکثر موارد، مشکل را می توان در سیستم سوخت رسانی عیب یابی کرد. توجه داشته باشید وسیله نقلیه ای که در افزایش سرعت با مشکل رو به رو است، باید فورا به تعمیرگاه برده شده و تعمیر شود زیرا ممکن است برای سرنشینان خودرو حادثه آفرین باشد.

تاثیر عملکرد موتور بر روی شتاب

خودرو ها برای حرکت و افزایش سرعت نیازمند سوزاندن بیشتر سوخت توسط موتور می باشند. موتورهای درونسوز در حالت کلی به دو دسته دو زمانه و چهار زمانه تقسیم‌ بندی می‌ شوند. هر سیکل یا چرخه در موتور چهار زمانه دارای 4 مرحله است:

  • مکش: در این مرحله ابتدا سوپاپ ورودی باز شده و مخلوط سوخت و هوا وارد سیلندر می‌گردد. ترکیب مناسب سوخت و هوا یکی از مهم‌ ترین عوامل در بهبود عمکرد موتور بوده و در صورت عدم رعایت این نسبت، بازده موتور کاهش خواهد یافت.
  • تراکم: در این مرحله پیستون از نقطه انتهایی به سمت بالا حرکت کرده و باعث تراکم مخلوط سوخت و هوا می‌ گردد.
  • انفجار: جرقه شمع چون کبریتی در خرمن باعث احتراق و انفجار مخلوط سوخت و هوا شده و در نتیجه پیستون دوباره به سمت نقطه انتهایی برگردانده می‌ شود.
  • تخلیه: در نهایت گاز و دود حاصل از احتراق باید تخلیه گردد که در این مرحله، سوپاپ تخلیه دود باز شده و دود و گازهای تولیدی خارج می‌ شوند.

مراحل چهارگانه فوق از آن جهت در این مقاله گنجانده شده است که اختلال در هر یک از این مراحل بی‌ شک باعث اختلال در عملکرد موتور و کاهش راندمان آن خواهد شد و یکی از جاهایی که این کاهش اثر خود را نشان می‌ دهد شتاب خودرو می‌ باشد. حال در ادامه به بررسی جزیی دلایل کاهش شتاب خودرو می‌ پردازیم.

دلایل کاهش شتاب خودرو

یکی از دلایلی که می تواند در هنگام رانندگی تجربه خوبی را به راننده القا کند، شتاب بالای خودرو است. در نقطه مقابل، هنگامی که شتاب خودرو کاهش بیابد، تجربه رانندگی می تواند برای راننده بسیار زجرآور و خسته کننده شود. اصلی ترین دلیلی که باعث کاهش تدریجی شتاب خودرو می شود، مستهلک و فرسوده شدن قطعات موتور در قسمت های مختلف است. اما اینکه مستهلک شدن چه قطعاتی از خودرو باعث این کاهش شتاب ماشین شده اند، بحثی است که در ادامه به صورت یک به یک به آن خواهیم پرداخت.

علت افت شتاب پژو 405 علت کم شدن شتاب نداشتن سمند ماشین پراید علت دلایل کاهش شتاب خودرو 206 چیست

 کثیفی فیلتر هوا

فیلتر هوا یکی از قطعاتی است که در مسیر ورودی هوا به داخل موتور قرار می گیرد و وظیفه اش، پاک کردن هوای ورودی به موتور از ذرات گرد و غبار است. این فیلتر اگر به نوعی کثیف شود و یا مجرای تنفسی آن مسدود شود، باعث کاهش شتاب خودرو خواهد شد، چرا که میزان هوای ورودی به موتور کاهش یافته و موتور به راحتی نمی تواند برای انجام عمل احتراق اکسیژن را با سوخت ترکیب کند.

وجود ناهنجاری در اگزوز

همانطور که هوای ورودی به خودرو نقش موثری در میزان شتاب خودرو دارد، هوای خروجی از آن نیز نقش بسزایی در این عامل دارد. اگر به هر دلیل مسیر خروجی هوای خودرو که همان اگزوز می باشد، دچار مشکل شده باشد، کاهش شتاب ماشین رخ می دهد و در نتیجه خودرو نمی تواند عملکرد کافی را داشته باشد. برای رفع این مشکل باید مسیر لوله های اگزوز ماشین  را به خوبی چک نمود و کاتالیست اگزوز را نیز از لحاظ کثیفی، مورد بازدید قرار داد. ایجاد شکستگی، زنگ زدگی و سایر موارد نیز در مخزن یا لوله های اگزوز نیز می تواند دلیلی بر کاهش شتاب خودرو باشد.

 کثیفی سیستم پاشش سوخت

از دیگر عواملی که می تواند باعث تنبلی خودرو شود، عدم عملکرد صحیح سیستم پاشش سوخت خودرو یا انژکتور می باشد. در صورتی که سوزن های انژکتور خودرو کثیف شده باشند، دیگر توانایی پاشش سوخت با شدت را نداشته و در نتیجه در عمل احتراق خودرو، مشکلاتی به وجود می آورند که باعث ریپ زدن خودرو و کارکردن نامنظم آن می شود. این موضوع هنگامی محسوس تر می شود که ما بخواهیم با فشردن پدال گاز، سوخت بیشتری به سیلندرها وارد کنیم و شتاب بیشتری به خودرو بدهیم.

 شمع و وایر معیوب

شمع و وایر خودرو از دیگر قطعاتی هستند که مستقیما به احتراق خودرو مربوط می شوند و در صورتی که در آن ها مشکلی بوجود آید، خودرو از تنظیم خارج و به درستی کار نخواهد کرد. شمع ها عامل جرقه زنی و ایجاد احتراق هستند. در صورتی که یکی از شمع ها به علت کثیفی و یا خوردگی، دیگر جرقه زنی قبل را نداشته باشد، باعث کاهش شتاب ماشین خواهد شد.

شل شدن سیم گاز

سیم گاز خودرو به طور مستقیم به دریچه ورود هوا موتور متصل است. در نتیجه هر بیشتر گاز دهید طبیعتا هوای بیشتری هم وارد سیلندرها خواهد شد. اما شل شدن سیم گاز موجب می شود تا دریچه هوا به اندازه مناسب باز نشود و هوای کافی نیز به داخل سیلندرها راه نیابد. پس در نبود هوای کافی طبیعی است که احتراق موتور نیز قدرت قبل را نداشته باشد.

 استپر معیوب خودرو

یکی از وظایف استپر خودرو، تنظیم هوای مصرفی سیلندرها است. اگر این قطعه به هر دلیلی دچار اشکال شده باشد، قطعا در شتاب گیری خودرو مشکلاتی را خواهیم داشت. چرا که هوای مورد نیاز سیلندرها تامین نشده و عملیات احتراق به خوبی صورت نخواهد گرفت.

خرابی در سنسور اکسیژن

سنسور اکسیژن یکی دیگر از قطعات خودرو محسوب می شود که روی تنظیم مصرف سوخت نقش بسزایی دارد. اگر به هر دلیلی این سنسور دچار اشکال شود، در تنظیم میزان اکسیژن و مصرف سوخت خودرو مشکل پیش آمده و در نتیجه شتاب ماشین از دست می رود.

تنظیم نبودن تسمه تایم

اگر تسمه تایم خودرو به درستی تنظیم نشود و یا از تنظیم اصلی خود خارج شود، در نتیجه در تنظیم بالا و پایین رفتن سوپاپ ها مشکل ایجاد شده و خودرو احتراق مناسبی نخواهد داشت. در نتیجه اگر به تازگی با تنظیم مجدد این قطعه، متوجه شده اید که خودروی شما به درستی کار نمی کند، حتما به یک متخصص مراجعه و از او بخواهید که یک بار دیگر تسمه تایم خودروی شما را تنظیم نماید.

 روغن موتور نامناسب

وظیفه اصلی روغن موتور در خودرو، خنک نگاه داشتن قطعات خودرو و روان شدن حرکت آن ها است. اگر روغن موتور مصرفی خودروی شما دارای کیفیت لازم نباشد، در نتیجه هنگام عمل احتراق، قبل از این که شمع ها اقدام به جرقه زنی کنند. گرمای زیاد سیلندر، باعث ایجاد احتراق خواهد شد و در نتیجه کارکرد خودرو با اشکال مواجه خواهد گردید.

علت افت شتاب پژو 405 علت کم شدن شتاب نداشتن سمند ماشین پراید علت دلایل کاهش شتاب خودرو 206 چیست

 استفاده از لاستیک ها غیر استاندارد

استفاده از لاستیک های بزرگتر از میزان استاندارد خودرو، خود می تواند یکی از عوامل کاهش شتاب خودرو باشد. اصولا هر خودرو برای سایز لاستیک مناسب خودش طراحی شده است و تغییر این سایز یا نوع لاستیک و رینگ سبب ایجاد اشکال در عملکرد خودرو می شود که ممکن است باعث کاهش شتاب خودرو نیز گردد. اصولا لاستیک بزرگتر و پهن تر، اصطکاک بیشتری را با زمین ایجاد می کند.

 فرسودگی رینگ

رینگ و پیستون فرسوده باعث می شود تا محفظه احتراق خودرو کثیف شود و در نتیجه عمل احتراق که عامل اصلی شتابگیری و افزایش سرعت خودرو است، با مشکل مواجه شود. اگر مدت های مدیدی است که رینگ و پیستون خودروی خود را چک نکرده اید، پس از اطمینان از درستی تمامی عوامل بالا، اگر همچنان از مشکل کاهش شتاب خودرو رنج می برید پیشنهاد می کنیم حتما رینگ و پیستون خودرو را مورد بررسی قرار دهید.

خرابی پمپ بنزین

اگر خودری شما پمپ بنزین فرسوده و یا خراب داشته باشد، در نتیجه در عمل سوخت رسانی به خودرو با مشکل مواجه می شود که این موضوع سبب می شود در هنگامی که سیلندر به سوخت بیشتر جهت بالا بردن شتاب خودرو نیاز دارد، نتواند به خوبی تامین شود و در نتیجه خودرو شتاب لازمه را نداشته باشد. این ها از مواردی می باشد که باعث کاهش شتاب ماشین می شود.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *